Mange musikere udtrykker sig også kunstnerisk på andre måder, blandt andet som malere, og det er afsæt for netværket og udstillings-konceptet Malende Musikere, der lørdag den 2. februar afholdt fernisering på udstillingen i PakhusGalleriet i Nykøbing Sj. i forbindelse med Odsherreds Biblioteker og Kulturhuses kulturfestival »Den krøllede hjerne« med en række arrangementer i februar.

Det er vigtigt at bevare sin hjerne krøllet, siger Thomas Agergaard, prisbelønnet saxofonist, komponist og kunstmaler – ankermand for Malende Musikere.

Han er kurator på udstillingen i PakhusGalleriet, hvor han udstiller sammen med Ole Fick, Carsten Dahl, Billie Koppel, Thomas Højrup og Birgit Løkke.

Mange danske musikere er tilknyttet netværket Malende Musikere, og der er gang i udstillinger flere steder i landet samtidig, ofte med tilknyttede koncerter, som det er tilfældet under »Den krøllede hjerne«.

I pakhuset optrådte Thomas Agergaard med pianist og maler Carsten Dahls Trinity-projekt, Billie Koppel med kvartetten Catbird, Thomas Højrup med vokal-ensemblet Real Moments, og percussionist Birgit Løkke optrådte solo.

Thomas Højrup udstiller rytmisk pulserende, netværks-eksploderende malerier i kæmpe-format med titler som »Trio« og »Sekstet«. Billedfladens dynamik og spændstighed giver associationer til improviserende jazzmusik og klassisk strygekvart

Uddrag af artikel er lånt fra sn.dk, der bragte den oprindelige artikel 19. januar 2019, som kan læses i sin fulde længde her. 
Den originale artikel er skrevet af Stefan Andreasen, sn.dk, der også har taget billederne.